Aboutus05

De L.E.T. Groep is een familiale KMO die opgericht werd in 1967 als L.E.T. NV door Jozef Vandewalle. Zowel lokaal als internationaal is L.E.T. actief op gebied van afregeling van koplampen en rij-assistentie-systemen. De eerste stap in die richting kwam bij de ontwikkeling van de eerste “Luminoscopes” in 1980 voor Belgische inspectiestations.

Doorheen de jaren groeide het productgamma en intussen is L.E.T. een toonaangevende wereldwijde leverancier van afregelsystemen voor koplampen en rij-assistentie-sensoren voor de automobielindustrie.

Hiernaast is de L.E.T. Groep actief in de ontwikkeling, productie, assemblage en afregeling van elektro-optische meettoestellen.

Doorheen de jaren zijn tal van precisie-instrumenten en componenten ontwikkeld en geproduceerd voor een waaier van industrieën, gaande van de automobielindustrie, tot nucleaire onderzoekscentra en biomedische toepassingen. Daartoe heeft de L.E.T. Groep vier belangrijke technologieën in huis: fijnmechanica – elektronica – optica en (visie)software.
 

Elektronica

Om aan de ontwikkeling en design van specifieke concepten te voldoen, beschikt L.E.T. over eigen apparatuur om prototype batches van printplaten te ontwikkelen.
Daarnaast zijn ook alle noodzakelijke middelen aanwezig voor het vervolmaken van weerstandstesten zoals, een simulatie bij slechte weersomstandigheden (hitte, vochtigheid, vorst, …).

Fijnmechanica

De werkplaats, uitgerust met draaibanken en freesmachines, wordt gebruikt voor het fabriceren van prototypes en batches van specifieke componenten.

Optiek

Onze know-how in optiek laat ons toe om gespecialiseerde oplossingen voor onze klanten te bedenken. Wij hebben kennis van dunne film coatings, sputtering, optometrie, fotolithografie en vervaardiging van andere optische componenten.

Software

Een team van professionele softwarespecialisten zorgt ervoor dat alle nieuwe ontwikkelingen kunnen gebruikt worden.

Laboratoria

L.E.T. Automotive NV beschikt over enkele hoogtechnologische testruimtes :

- Stofvrije ruimte - klasse 10000 - voor fabricage en assemblage van precieze en delicate apparatuur.
- Donkere tunnel voor het simuleren van lichtpatronen van koplampen.
- EMC-ruimte voor het testen van apparatuur in een elektromagnetische omgeving.
Deze ruimtes worden ook verhuurd aan derden.

De L.E.T. Groep stelt een zeventigtal mensen tewerk, waaronder veel hooggeschoolden die in O&O werken.